Канадката Клоди Дюбрейл работи в сферата на строителството. Младата жена отговаря

...
Канадката Клоди Дюбрейл работи в сферата на строителството. Младата жена отговаря
Коментари Харесай

Канадка си купи 4 товарни контейнера, запретна ръкави и създаде истински шедьовър, в който всеки би искал да живее

Канадката Клоди Дюбрейл работи в областта на строителството. Младата жена дава отговор за построяването на дървени къщи и многоетажни вили, пише jenata.blitz.bg .

Но когато идва време да направи нещо за себе си, тя взема решение то да е извънредно автентично. 

Според плана, който изготвя, домът й би трябвало да се състои от 4 контейнера. За да се снабди с тях, тя се насочва към пристанищния град Монреал. Там се свързва с десетки компании, които оферират морски контейнери на цена от 2600 до 3000 $. 

След като купува мечтаната основа за нетрадиционния си дом, тя стартира да търси експерти, които да отрежат товарните контейнери по чертежите й. Получава отвод от четири компании, които считат, че планът й е прекомерно комплициран. Най-накрая се намира компания, която да удовлетвори условията й, с което е даден стартът на 2-годишния развой по изграждане на дома на фантазиите й.

Първоначално са направени отворите за прозорците и вратите на жилището.  





Първият етаж на дома й се състои от два съединени контейнера с размери 2,44 х 12 м. Другите два, сложени от горната страна под ъгъл от 90 градуса, се превръщат във втори етаж.  



Всеки резервоар е заздравен с спомагателни греди. За основа е излят 12-сантиметров бетон, в който е инсталирана система " топъл под ".  

Клоди харесва метода, по който наподобяват контейнерите от вътрешната страна и взема решение да не го трансформира. Само  минава стените с бяла багра.



  Отвън прави топлоизолация. Къщата й е облицована с дърво от смърч, който не изисква боядисване.  



 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР